Jaw-dropping Golem at Young Vic | Спектакль Голем









I truly love Young Vic theatre, which always surprises me with its shows, so recently I attended "Golem" the latest piece by the 1927 company and I may say that it's unlike anything you have experienced before.

Я очень люблю театр , который не устает удивлять своими постановками. Недавно я была на спектакле "Голем" и если честно, подобного я нигде не видела.





Inspired by Gustav Meyrink’s 1914 novel, it is set in the days when libraries still existed and people used pencils.

The Golem starts off here as the traditional clay man which you can control, but then he becomes monstrous controlling you.

Golem, with its theme of machine’s increasing dictatorship over man, is a quiet but astringent satire on our lonely, technology-obsessed age.

And I totally agree "The danger lies not in machine becoming more like man but in man becoming more like machine".



Golem runs at the Young Vic from December 9 2014 to January 31 2015 (youngvic.org)










Постановка вдохновленная романом Густава Майнринк 1914 года, о тех временах, когда технологии не были частью нашей жизни. История о том как человечек из глины, призванный помогать людям, начинает контролировать вами. В "Голем" отчетливо просматривается тема увеличивающейся диктатуры технологии над человеком, и подчеркивает  то, насколько мы все сейчас зависимы от компьютеров и различных гаджетов. 

И нельзя не согласиться "Опасность кроется не в том, что машины становятся все больше похожими на людей, а в том, что люди становятся все более похожими на машины".







1 comment:

  1. Фотографии впечатляют!!!Мечтаю посмотреть какой нибудь необычный спектакль!

    ReplyDelete

Back to Top